Twitter

1 Kasım 2012 Perşembe

Coca Cola kutusunda Pepsi reklamı !


Coca Cola Brezilya'da büyük bir cesaret örneği gösterdi. Geçtiğimiz aylarda yeni bir kampanya ile halka ulaşan Coca Cola ilginç bir işe imza attı.

Coca Cola Zero, Keşfet isimli kampanyası dahilinde özellikle genç-erişkin hedef kitlesinde en çok kullanılan 150 ismi Coca Cola Zero'nun 330 ml, 600 ml ve 2 litrelik kutu ve şişelerinde "quanto mais...  merhol" (daha fazla...daha iyidir/ “The more ….. is better”) ifadesindeki boşluğa isim gelecek şekilde yer verdi.  İsim yer alan ürünler ile Ağustos ayı boyunca Coca Cola Brezilya'da 500.000 binden fazla ürün sattı. Böylesi bir satış oranını yakalamak Coca-Cola Brezilya'nın iştahını kabarttı haliyle ve projeyi sürdürmeye karar verdiler. 150 ismin içinde yer almayan yeni isimler için internet sitesi üzerinden öneri almaya ve alınan önereilerin oylanmasına başlandı. En çok oy alan isimler Coca Cola ürünleri üzerinde yer aldı. Böylelikle tüketici, markasıyla özdeşleşme imkanı buldu.




Buraya kadar her şey normal. İlginç olan sonradan firma tarafından genişletilen ve 50 yeni ismin daha ambalajlar üzerinde yer almasıyla farklı bir boyut kazandı. Halk tarafından verilen 50 isim önerisi arasında ilginç bir teklif vardı. O da "Pepsi" ydi. Coca Cola ilk başlarda çekinse de oylamada yüksek oranları yakalayan Pepsi'de ambalajlar üzerine basılmış oldu.

 Kolay kolay hiç bir firmanın cesaret edemeyeceği bir uygulamaya imza atan Coca Cola, böylece aleyhinde yapılan bu hamleye özgüveni ve adeta alaycı üslubuyla karşılık vermiş oldu. Ya da Coca Cola kendi ağzıyla Pepsi'nin reklamını yapmış oldu ne dersiniz?

Coca Cola Brezilya Marka Pazarlama Müdürü: "Büyük bir genç kitle ile mücadele diyoruz ve onlar eşsiz bir dünya istiyor.0 kalorili bir lezzzet imkanı sunan Coca Cola Zero özellikle gençler arasında partilerde, arkadaş toplantılarında tüketiliyor. O yüzden ''quanto mais Bruno, Dani, Carlos melhor." (Daha fazla Bruno, Carlos, Dani daha iyidir.) " diyor.

Ambalajlar üzerinde şöyle yer aldı: "Quanto mais Pepsi  merhol!" (“The more Pepsi is better”)

Kampanya için hazırlanan reklam filmlerinde biri:





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder